Najboljši pomivalni stroji ( TOP 10 )

05.13.24. #Članki
Najboljši pomivalni stroji ( TOP 10 )

Prvi pomivalni stroj je izumila Josephine Cochrane leta 1886. Kot družabna dama iz visoke družbe je želela način, kako oprati posodo brez tveganja, da bi se ta pri tem razbila. Njen izum je bil mehanična naprava, ki je posodo prala s pritiskom vode, namesto da bi jo drgnili ročno. Stroj je deloval na ročni pogon, kar pomeni, da ga je bilo treba vrteti z roko.

Z razvojem tehnologije in masovne proizvodnje v sredini 20. stoletja so pomivalni stroji postali dostopnejši in manjši, kar je omogočilo njihovo širšo uporabo v domovih. Povojna leta so prinesla prave inovacije, ki so pomivalni stroj naredile za nepogrešljiv del naših sodobnih kuhinj.

V nadaljevanju vam bomo predstavili 10 najboljših pomivalnih strojev, ki so izbrani na podlagi naših izkušenj in po temeljiti raziskavi trga.

V naši spletni trgovini eMundia lahko izbirate med:

1. GORENJE popolnoma vgradni pomivalni stroj GV642C60

Pomivalni stroj Gorenje GV642C60 se ponaša z izjemno zmogljivostjo in inovativnostjo, ki je oblikovana za maksimalno udobje in učinkovitost v vsakem domu. Z energijskim razredom C, zmogljivostjo pranja do 14 standardnih pogrinjkov in hrupnostjo 46 dB, ta popolnoma vgradni pomivalni stroj zagotavlja tiho delovanje, hkrati pa ohranja visoko učinkovitost čiščenja in sušenja.

Prednosti:

  • Široka izbira programov: S šestimi prilagodljivimi programi, vključno z avtomatskim, intenzivnim, ECO, programom higiene in posebnim programom za kristalne kozarce, ter možnostjo nastavitve temperature od 40 do 70 °C, je ta model idealen za različne potrebe pomivanja.
  • Inovativne funkcije: TotalDry s samodejnim odpiranjem vrat za popolnoma suho posodo, SpeedWash za hitro pomivanje v 15 minutah in prilagodljive košare MultiClack, ki omogočajo enostavno zlaganje tudi največjih loncev in krožnikov.
  • Varnostne funkcije: AquaStop zaščita preprečuje izlitje vode, kar omogoča uporabo stroja ponoči ali v odsotnosti brez skrbi. Samočistilni filter in program za čistočo zagotavljata dolgotrajno higieno in učinkovitost.
  • Energetska učinkovitost in tiho delovanje: Nizka poraba električne energije in vode z energijskim razredom C in izjemno tiho delovanje ob minimalni hrupnosti.

Slabosti:

  • Omejene možnosti povezljivosti: Stroj ne ponuja Wi-Fi povezave, kar bi lahko bila pomanjkljivost za tiste, ki iščejo pametne gospodinjske naprave.
  • Energijski razred C: Kljub številnim naprednim funkcijam je energijska učinkovitost stroja razreda C, kar ni najvišji možni standard današnjih ekoloških standardov.

Preveri ceno

GORENJE popolnoma vgradni pomivalni stroj GV642C60

2. BOSCH popolnoma vgradni pomivalni stroj SMV46KX04E

Bosch vgradni pomivalni stroj iz serije 4 združuje napredne tehnologije in praktične funkcije za optimalno pomivanje posode. Ta model, ki omogoča pomivanje do 13 pogrinjkov, se uvršča v energijski razred E, kar zagotavlja učinkovitost ob zmerni porabi energije. Njegova letna poraba vode znaša 2660 litrov, medtem ko energijska poraba na 280 ciklov znaša 262 kWh.

Prednosti:

  • HygienePlus in ExtraDry funkcije: Omogočata izredno higiensko čiščenje pri visokih temperaturah in temeljito sušenje, kar je še posebej primerno za gospodinjstva z visokimi higienskimi zahtevami in za sušenje težje sušljive posode.
  • EcoSilence Drive™ motor in ActiveWater tehnologija: Ti dve tehnologiji skupaj znižujeta porabo energije in vode, hkrati pa zagotavljata tiho delovanje, ki je s 46 dB primerljivo s šepetanjem.
  • VarioFlex košare in VarioDrawer predal: Ponujata visoko stopnjo prilagodljivosti pri zlaganju posode, kar omogoča optimalno izrabo prostora znotraj stroja.

Slabosti:

  • Energijski razred E: Čeprav stroj vključuje številne napredne funkcije za zmanjšanje porabe, bi bil lahko njegov energijski razred boljši, saj razred E ni najučinkovitejši na trgu.
  • Omejene možnosti povezovanja: Stroj ne podpira Wi-Fi povezljivosti, kar bi lahko bil minus za tiste, ki iščejo integracijo s pametnim domom.

Preveri ceno

BOSCH popolnoma vgradni pomivalni stroj SMV46KX04E

3. GORENJE prostostoječi pomivalni stroj GS642E90X

Pomivalni stroj Gorenje GS642E90X prinaša nizko porabo energije in vode ter z visoko učinkovitostjo in raznolikostjo programov zagotavlja čistočo in suhost vaše posode. Opremljen je z inovativnimi funkcijami, ki poenostavijo uporabo in izboljšajo rezultate pomivanja.

Prednosti:

  • SpeedWash: Ta funkcija pomembno skrajša čas pomivanja, omogoča pomivanje posode v samo 15 minutah, kar je idealno za hitro pripravo posode med večjimi druženji.
  • UltraClean Košara: Posebna košara za pribor omogoča prilagodljivo razporeditev in je idealna za temeljito čiščenje.
  • AquaStop: Funkcija zagotavlja zaščito pred izlitjem vode, kar omogoča varno uporabo stroja ponoči ali v času vaše odsotnosti.
  • MultiClack Sistem: Prilagodljive košare omogočajo enostavno zlaganje tudi največjih loncev in krožnikov.
  • ExtraHygiene: Program zagotavlja intenzivno čiščenje pri visokih temperaturah, ki odstrani do 99,9 % bakterij, idealno za družine z majhnimi otroki ali za potrebe visokih higienskih standardov.
  • Eco program: Zmanjša porabo vode in energije, hkrati pa učinkovito pomiva posodo.

Slabosti:

  • Energijski razred E: Ni najboljši možen energijski razred, kar pomeni višjo porabo energije v primerjavi z bolj učinkovitimi modeli.
  • Brez povezljivosti Wi-Fi: V dobi pametnih tehnologij bi povezljivost z Wi-Fi omogočila dodatne možnosti upravljanja in nadzora.
  • Razred hrupa C: S hrupnostjo 47 dB ni najtišji na trgu, kar je lahko moteče v manjših ali odprtih prostorih.

Preveri ceno

GORENJE prostostoječi pomivalni stroj GS642E90X

4. BOSCH prostostoječi pomivalni stroj SMS4HVI33E

Bosch prostostoječi pomivalni stroj SMS4HVI33E združuje napredne tehnologije s funkcionalnostjo in estetiko. S pomočjo aplikacije Home Connect lahko stroj upravljate na daljavo, kar omogoča prilagoditev pomivanja vašim potrebam kadarkoli in od kjerkoli.

Funkcija VarioSpeed Plus omogoča do trikrat hitrejše pomivanje, medtem ko Extra Dry zagotavlja temeljito sušenje tudi najtežje sušljive posode. Prostostoječa izvedba z inox obdelavo nudi modern videz in se enostavno vključi v vsako kuhinjo.

Prednosti:

  • Home Connect: Nadzor in upravljanje na daljavo preko mobilne aplikacije.
  • VarioSpeed Plus: Možnost hitrega pomivanja, ki skrajša čas pomivanja brez izgube kakovosti čiščenja.
  • Extra Dry: Zagotavlja učinkovitejše sušenje, posebej primerno za plastične predmete.

Slabosti:

  • Energijski razred D: Ni najbolj energijsko učinkovit, kar lahko vodi do višjih obratovalnih stroškov.
  • Razred hrupa C: Lahko je glasnejši v primerjavi z drugimi modeli, kar je morda moteče v tišjem domačem okolju.

Preveri ceno

BOSCH prostostoječi pomivalni stroj SMS4HVI33E

5. BEKO pomivalni stroj BDFN26521XQ

Beko BDFN26521XQ pomivalni stroj združuje funkcionalnost in tiho delovanje z energijskim razredom E. Ponuja šest programov in štiri različne temperature za prilagodljivo in učinkovito čiščenje.

Opremljen je s tretjim predalom za večje kose pribora ali kuhinjskih orodij, funkcijo polovičnega polnjenja, aktivnim sušenjem in možnostjo zamika vklopa. Dodaten prostor za lonce in ponve omogoča prilagodljivost nalaganja, medtem ko Fast+ tehnologija zagotavlja do trikrat hitrejše pomivanje.

Prednosti:

  • Tiho delovanje: Glasnost samo 43 dB omogoča uporabo stroja brez motenj.
  • Fast+ funkcija: Zmanjša čas pomivanja do 70%, idealno za hitro pripravo posode.
  • Prilagodljivost: Tretji predal in nastavljiv prostor za večje kose.

Slabosti:

  • Energijski razred E: Ni najbolj varčen, kar pomeni višje stroške obratovanja.
  • Omejene možnosti sušenja: Čeprav vključuje funkcijo aktivnega sušenja, morda ne doseže popolne suhosti pri vseh vrstah posode.

Preveri ceno

BEKO pomivalni stroj BDFN26521XQ

6. BOSCH popolnoma vgradni pomivalni stroj SMV41D10EU

Bosch vgradni pomivalni stroj SMV41D10EU združuje napredne tehnologije za optimalno delovanje in varčevanje z energijo in vodo. Stroj, s svojo zmogljivostjo pomivanja 12 pogrinjkov, spada v energijski razred A++ in se ponaša z izjemno nizko glasnostjo 48 dB. Zahvaljujoč tehnologijam kot so AquaStop, EcoSilence Drive, ActiveWater in VarioSpeed, ponuja učinkovito pomivanje z minimalnim vplivom na okolje. Naprava je opremljena z različnimi programi in temperaturami pomivanja, prav tako pa omogoča prilagajanje glede na količino in vrsto posode.

Prednosti

  • Energetska učinkovitost: Razred A++ zagotavlja nizko porabo energije.
  • Tehnologija AquaStop: Popolna zaščita pred iztekanjem vode, ki preprečuje morebitne poškodbe.
  • EcoSilence Drive Motor: Omogoča tiho delovanje, idealno za nočno pomivanje.
  • ActiveWater tehnologija: Optimizira porabo vode in energije za maksimalno učinkovitost.
  • VarioSpeed funkcija: Možnost zmanjšanja časa pomivanja ob ohranjanju kakovosti čiščenja.
  • Toplotni izmenjevalnik: Varuje občutljive kozarce in porcelan pred temperaturnimi šoki.
  • DosageAssist: Optimizira uporabo detergenta za boljše rezultate pomivanja.

Slabosti

  • Omejeno število programov: S samo štirimi programi pomivanja je morda manj prilagodljiv kot nekateri drugi modeli.
  • Dolžina trajanja programa: Nekateri programi so dolgotrajni, kar ni idealno za hitro uporabo.
  • Energijski razred: Čeprav je A++ zelo učinkovit, obstajajo novi modeli z boljšimi razredi, kot je A+++.

Preveri ceno

BOSCH popolnoma vgradni pomivalni stroj SMV41D10EU

7. BOSCH prostostoječi pomivalni stroj SMS4HKI02E

Boschev prostostoječi pomivalni stroj SMS4HKI02E se ponaša z napredno tehnologijo in elegantnim dizajnom v nerjavečem jeklu. S šestimi različnimi programi in štirimi temperaturnimi nastavitvami, ta stroj nudi prilagodljivo in učinkovito čiščenje za različne vrste posode.

Zahvaljujoč funkciji ExtraDry, posoda ne samo da je čista, ampak tudi popolnoma suha, tudi plastični deli. VarioFlex košare omogočajo prilagodljivo nalaganje posode, medtem ko AquaStop sistem zagotavlja zaščito pred izlivom vode. S tehnologijo EcoSilence Drive je stroj izjemno tih, s hrupom le 44 dB, kar je idealno za nočno uporabo.

Prednosti:

  • Izjemno tih z 44 dB, primeren za nočno uporabo.
  • AquaStop sistem preprečuje škodo zaradi izlitja vode.
  • ExtraDry funkcija za temeljito sušenje.
  • Prilagodljive VarioFlex košare za različne vrste posode.
  • Pametne funkcije prek Home Connect za daljinsko upravljanje.

Slabosti:

  • Energijski razred D, ki ni najbolj varčen.
  • Brez funkcije za samodejno odpiranje vrat po končanem ciklu.
  • Omejene možnosti prilagajanja višine zgornje košare.

Preveri ceno

BOSCH prostostoječi pomivalni stroj SMS4HKI02E

8. VOX pomivalni stroj LC 12A15-B IX E

Pomivalni stroj VOX LC 12A15B-B IX E združuje funkcionalnost in učinkovitost v atraktivnem inox dizajnu. Ta model spada v energijski razred E, omogoča pa pranje do 12 standardnih pogrinjkov z izbiro med šestimi pralnimi programi, vključno s hitrim 30-minutnim, ekonomičnim, higienskim pri 70 °C in intenzivnim programom.

Pomivalni stroj ima tudi funkcijo polovičnega polnjenja, kar je idealno za manjše količine posode, ter možnost odloženega zagona do 9 ur. Ponaša se s preprostim digitalnim upravljanjem in različnimi indikatorji za sol, izpiranje in preostali čas.

Prednosti:

  • Raznolikost programov: Odlična izbira programov za različne vrste posode.
  • Odložen zagon: Omogoča prilagajanje časa pranja vašim potrebam.
  • Polovično polnjenje: Varčuje z vodo in energijo pri manjši količini posode.
  • Digitalno upravljanje: Enostavno nastavljanje in spremljanje poteka pranja.
  • Tiho delovanje: S 52 dB je relativno tih v primerjavi s podobnimi napravami.

Slabosti:

  • Energijski razred E: Ni najbolj energetsko učinkovit.
  • Brez prilagodljive zgornje košare: Manjša fleksibilnost pri nalaganju večjih predmetov.
  • Omejena garancija za 5 let: Čeprav je to dokaj dolgo, nekateri konkurenčni modeli ponujajo daljše obdobje garancije ali večje kritje.

Preveri ceno

VOX pomivalni stroj LC 12A15-B IX E

9. CANDY vgradni pomivalni stroj CDIMN 2D622PB/E

Candy CDIMN 2D 622 PB je zmogljiv vgradni pomivalni stroj, ki ponuja široko paleto funkcij in je opremljen za sodobno kuhinjo. S kapaciteto 16 pogrinjkov in devetimi različnimi programi, vključno z "Zoom 39'" za hitro pranje, omogoča prilagoditev vsakemu pranju. Vključuje tudi tretjo košaro za večjo fleksibilnost pri nalaganju, kar je idealno za velike krožnike in dolge jedilne pripomočke.

Pametne funkcije, kot je povezljivost preko Wi-Fi in aplikacije Simply-Fi, omogočajo nadzor in prilagajanje pranja od kjerkoli. AquaStop sistem zagotavlja zaščito pred izlitjem vode, s čimer se izognete morebitnim škodam v kuhinji. Primeren je za uporabnike, ki potrebujejo visoko zmogljivost in cenijo sodobne tehnološke dodatke za lažje upravljanje njihovih kuhinjskih opravil.

Prednosti:

  • Visoka zmogljivost do 16 pogrinjkov, idealno za večje družine ali zabave.
  • Raznoliki programi pranja, vključno s hitrim programom, ki posodo opere in posuši v samo 39 minutah.
  • Funkcionalnost dodajanja posode sredi cikla.
  • Wi-Fi povezljivost in pametno upravljanje preko aplikacije za enostavno upravljanje in prilagoditev.
  • Tretja košara za dodatno prilagodljivost nalaganja.

Slabosti:

  • Energijski razred E ni najbolj učinkovit, kar pomeni višje dolgoročne stroške za energijo.
  • Glasnost delovanja 43 dB je sicer relativno tiha, a lahko nekateri uporabniki pričakujejo še tišje delovanje.
  • Zahteva vgradnjo, kar morda ni idealno za vsako kuhinjo ali za uporabnike, ki iščejo prenosno rešitev.

Preveri ceno

10. HOOVER vgradni pomivalni stroj HDIN 4D620PB/E

HOOVER vgradni pomivalni stroj HDIN 4D620PB/E predstavlja odlično kombinacijo prostornosti, sodobne tehnologije in učinkovitosti. S prostorom za 16 pogrinjkov je idealen za večje gospodinjstva ali tiste, ki pogosto gostijo. Stroj vam omogoča izbiro med devetimi različnimi programi pranja in je izjemno tišji z glasnostjo delovanja 43 dB.

Tehnološke prednosti vključujejo možnost Wi-Fi in Bluetooth povezave, ki omogočata oddaljeno upravljanje preko pametnega telefona in aplikacije Hoover Wizard. Posebnost tega modela je funkcija "Hoover Talks", ki vam omogoča, da z glasovnimi ukazi začnete ali prilagodite cikel pranja. Dodatno, funkcija samodejnega odpiranja vrat po koncu programa zagotavlja boljše sušenje posode, medtem ko Aquaprotect sistem ščiti pred morebitnimi izlitji vode.

Prednosti:

  • Velika kapaciteta za 16 pogrinjkov, idealno za velike družine ali pogoste gostitelje.
  • Nizka raven hrupa omogoča uporabo ponoči ali v bivalnih prostorih brez motenj.
  • Sodobne tehnologije, kot so Wi-Fi povezljivost, aplikacija za upravljanje in glasovno aktiviranje.
  • Varnostni sistem Aquaprotect preprečuje morebitno škodo zaradi izlitja vode.

Slabosti:

  • Energijski razred C ni najboljši na trgu, kar pomeni lahko višje stroške porabe energije.
  • Stroj zahteva popolno vgradnjo, kar morda ni idealno za vse kuhinjske prostore ali tiste, ki iščejo bolj fleksibilne rešitve.
  • Cena in zahtevnost uporabe naprednih funkcij morda ne ustrezata vsem uporabnikom, še posebej tistim, ki niso navajeni na uporabo pametnih tehnologij.

Preveri ceno

Zastopamo priznane proizvajalce pomivalnih strojev, kot so Bosch, Gorenje, Candy, Beko in Vox.
Pomembno je, da izberete aparat, ki bo zadovoljil vaše potrebe, zato pokličite naše strokovnjake in prepričani smo, da boste v naši bogati ponudbi izbrali pravega pomočnika v vaši kuhinji.