Najboljši radiatorji za leto 2024

10.04.24. #Članki
Najboljši radiatorji za leto 2024

Prvi radiator je bil izumljen že v 19 stoletju in od takrat je postal ključni del ogrevalnih sistemov po vsem svetu. Čeprav so bili včasih precej okorni in masivni, lahko v sodobnem svetu najdemo tudi take, ki so moderne oblike, so estetsko dovršeni in lahko celo služijo kot dekorativni elementi v prostoru

Pregledali smo izdelke, ki jih naše stranke najraje kupujejo in pripravili izbor izdelkov, za katere smo prepričani, da so bili preizkušeni tudi iz strani naših strank. 

Najboljši radiator:

KORADO radiator Classic TIP 20

Pokaži izdelek

Najboljši radiator za razmerje med ceno in kvaliteto:

FONDITAL aluminijasti radiator Calidor Super B4
Pokaži izdelek

Najboljši radiator on budget:

ARGO oljni radiator KASPER 9

Prikaži izdelek

Izbira pravega radiatorja za ogrevanje ni težka naloga. Vse je odvisno od površine prostora, ki se ga ogreva in velikosti prostora za radiator.

Aluminijasti radiatorji 

Aluminij je znan po svoji majhni gostoti in odpornosti proti koroziji, zato so iz njega izdelane pločevinke za pijačo, letala in radiatorji. Je odličen prevodnik toplote, kar pomeni da ni potrebe, da je radiator dolgo časa vključen. Najvišjo temperaturo doseže takoj in so zaradi tega izredno energetsko učinkoviti. Pomembno je upoštevati tudi dejstvo, da so aluminijasti radiatorji veliko lažji od jeklenih, kar pomeni, da so primerni za namestitev na vse vrste sten - tako zunanje kot notranje. Kot verjetno že veste, so časi, ko smo bili omejeni z oblikovanjem in barvami, minili. Aluminijasti dizajnerski radiatorji izžarevajo slog in dober videz ter so bili zasnovani tako, da se ujemajo z večino okolice.

FONDITAL aluminijasti radiator Calidor Super B4

FONDITAL aluminijasti radiator Calidor Super B4

FONDITAL radiator Calidor Super B4 je lahek zmogljiv aluminijasti radiator. Ta model se hitro segreje, kar pomeni, da v nekaj trenutkih občutimo toploto, tudi ko je zunaj mrzlo. Izbrali smo ga za najboljši radiator za razmerje med ceno in kvaliteto, saj ima dolgo življensko dobo, se lahek enostaven za montažo in dostopen. Je idealen za sodobne domove in prostore, kjer je potrebna hitra in učinkovita distribucija toplote. Na hrbtnem delu radiatorja se nahaja tudi odprtina, ki poveča toplotno izmenjavo.

Prednosti: 

  • Optimalno razmerje med težo in toplotno močjo 
  • Dvojni premaz za trajno obdelavo: anaforeza + prašni premaz 
  • Najsodobnejša tehnologija, zaščitena s tremi mednarodnimi patenti
  • Podnožje brez varjenja, sestavljeno z izključno termoelektrično tehnologijo spajanja 
  • Modularno: popolno za vsak prostor

Uporaba: Idealen za stanovanja in manjše prostore z dobro izolacijo 

Oljni radiatorji

Olji radiatorji za segrevanje uporabljajo olje, ki je v njihovi notranjosti. Električni grelni element segreje to olje, ki nato enakomerno oddaja toploto v prostor prek kovinskih reber radiatorja. Prednost teh radiatorjev je, da dolgo časa zadržujejo toploto, zato prostor ostane topel še nekaj časa po izklopu. Poleg tega so oljni radiatorji tudi tihi, kar jih naredi idealne za prostore, kjer je potrebna mirna atmosfera. Čeprav so nekoliko težji,  jih zaradi kolesc preprosto premikamo iz enega prostora v drugega.

ARGO oljni radiator KASPER 9

ARGO oljni radiator KASPER 9

Ta model smo izbrali kot najboljši radiator v kategoriji on budget. Zagotavlja dolgoročno ogrevanje in je zanesljiv vir toplote. Njegova zasnova omogoča postopno segrevanje, da ne pride do toplotnega šoka, po izklopu pa prostor ostaja še dolgo po tem topel. ARGO oljni radiator KASPER 9 je energetsko učinkovit, saj olje v notranjosti zadržuje toploto ni potrebno nenehno delovanje. Tiho delovanje ga naredi popolnega za spalnice, poleg tega pa je opremljen s kolesci, ki omogočajo enostavno premikanje med prostori. 

Prednosti: 

  • Tiho delovanje
  • Zaradi oljne zasnove dolgo časa zadržuje toploto
  • Postopno segrevanje za enakomerno in prijetno toploto
  • Vgrajena koleščka omogočajo enostavno premikanje
  • Opremljen z zaščito proti pregrevanju

Uporaba: Primeren za spalnice, dnevne sobe, pisarne ali otroške sobe, kjer je potrebno tiho in zanesljivo ogrevanje. Primeren tudi za prostore brez centralnega ogrevanja.

Klasični radiatorji

Klasični radiatorji v zadnjih letih ponovno postajajo priljubljeni. Z rastjo prenov in obnov hiš so zaradi svojega klasičnega starinskega videza in oblikovanja postali zelo modni. Izdelani so iz težkega in gostega litega železa s preprosto konstrukcijo. So izredno močni, vzdržljivi in zanesljivi in lahko služijo dobesedno celo življenje. V primerjavi z aluminijastimi radiatorji lahko ti ohranjajo toploto veliko dlje časa - slaba stran tega pa je da za doseganje visokih temperatur potrebujejo več časa. 

KORADO radiator Classic TIP 20

KORADO radiator Classic TIP 20

KORADO radiator Classic TIP 20 smo izbrali za najboljši radiator zaradi njegove velike toplotne moči in dvoplastne zasnove. KORADO radiatorji so definicija zanesljivosti v svetu radiatorjev. So izjemno priljubljeni zaradi svoje robustnosti in enostavne montaže, kar pomeni manj težav pri namestitvi. KORADO radiator Classic TIP 20 ima večjo toplotno moč in tako bolj učinkovito in hitrejše segreje prostor. Njegova zmogljivost je idealna za prostore, kjer je potrebna stalna in zanesljiva toplota. Kljub svoji moči je enostaven za montažo in vzdrževanje.

Prednosti:

  • Velika toplotna moč z dvema ogrevalnima ploščama
  • Ohranja toploto dalj časa.
  • Enostaven za namestitev
  • Dolga življenjska doba

Uporaba:  Primeren za večje prostore, kot so dnevne sobe, hodniki, pisarne, kjer je potrebna večja in stalna toplotna moč.

KORADO radiator Classic TIP 10

KORADO radiator Classic TIP 10

KORADO radiator Classic TIP 10 je odličen za vsakodnevno ogrevanje doma ali pisarne. V primerjavi z modelom KORADO TIP 20, ki je dvoplasten in nudi večjo toplotno moč, ima TIZP 10 enoslojno zasnovo, kar pomeni da je segrevanje počasnejše. Kljub temu je radiator preprost saj je tanjši in lažji ter zavzame manj prostora na steni.

Prednosti:

  • Trpežna in tanka zasnova, kar pomeni da zavzame manj prostora na steni
  • Enostaven za čiščenje
  • Primeren za različne prostore
  • Enostaven za namestitev

Uporaba: Najbolj primeren za manjše sobe, spalnice, pisarne ali prostore, kjer ni potrebno veliko toplotne moči.

VOGEL & NOOT panelni kompaktni radiator 22K

VOGEL & NOOT panelni kompaktni radiator 22K

VOGEL & NOOT panelni kompaktni radiator je zmogljiv klasičen radiator, ki je zasnovan za učinkovito ogrevanje srednje do večjih prostorov. Model 22K ima dve ogrevalni plošči in dve dve konvekcijski plošči. To omogoča hitrejše segrevanje prostora, poleg tega pa njegova debelina 105mm ne zavzame preveč prostora na steni. Ta radiator je narejen iz jekla, kar pomeni da ima dolgo življenjsko dobo, dobro prenaša visoke temperature in je hkrati odporen proti poškodbam.

Prednosti:

  • Dvoplastna zasnova za večjo toplotno moč
  • Zavzame malo prostora na steni
  • Jeklena konstrukcija
  • Visoka energetska učinkovitost

Uporaba: Primeren tako za novogradnje kot za obnovo starih hiš. - različne prostore v stanovanju ali pisarni. Zaradi kompaktne debeline je primeren tudi za sobe z malo prostora.

Kopalniški radiatorji

Včasih so kopalniške radiatorje za brisače imeli samo bogati domovi, so sedaj postali cenovno dostopni in nujni za različne funkcije sušenja in ogrevanja v kopalnicah. Poleg samega sušenja brisač, so priročni tudi kot stojala za elegantno in uporabno obešanje brisač, oblačil in drugih predmetov. Ker zavzamejo veliko manj prostora kot standardni kopalniški radiatorji, zato so idealna izbira za majhne prostore. 

BIAL kopalniški cevni radiator Alta Midd

BIAL kopalniški cevni radiator Alta Midd

Za popoln dodatek v kopalnici poskrbi BIAL kopalniški cevni radiator Alta Midd. Je eleganten in funkcionalen cevni radiator, z minimalistično obliko. Omogoča hitro sušenje brisač hkrati pa prostor ohranja prijetno topel. Zaradi majhne vgradne globine radiator zavzame zelo malo prostora. Elegantne oblike D cevi pa omogočajo preprosto čiščenje.

Prednosti: 

  • Kopaktne zasnova, da zavzame malo prostora
  • Manjša poraba energije, kar zniža stroške ogrevanja
  • Moderna minimalistična bika v več barvah
  • Učinkovito segreva brisače in prostor.

Uporaba: Kopalnice in manjše prostore, kjer je pomembno ohraniti čim več prostora.

KORADO kopalniški radiator LINEAR COMFORT

Korado LINEAR COMFORT

KORADO kopalniški radiator LINEAR COMFORT izstopa s svojim modernim in elegantnim videzom. Zaradi svojih značilnosti učinkovito ogreva prostor in suši brisače. Radiatorji za brisače KORALUX LINEAR COMFORT so izdelani iz zaprtih jeklenih profilov s prečnim prerezom v obliki črke D. Zasnovan tako, da učinkovito ogreje manjše prostore, saj ne zavzame preveč prostora. Njegova jeklena konstrukcija zagotavlja dolgo življenjsko dobo in trpežnost

Prednosti: 

  • Moderen dizajn s čistimi linijami in sodobno obliko 
  • Enostaven za čiščenje zaradi gladkih površin
  • Učinkovito ogreva majhne prostore.
  • Dolgo življenjsko dobo in trpežnost

Uporaba: Idealno za kopalnice kjer je potrebno ogrevanje in sušenje brisač. Primeren je tudi za manjše hodnike ali pralnice, kjer je potrebno dodatno ogrevanje in sušenje..

RADIALIGHT kopalniški ventilatorski stenski radiator QUADRO visio

RADIALIGHT kopalniški ventilatorski stenski radiator QUADRO visio

To majhen, tih in pameten kopalniški ventilatorski radiator z izjemno tanko zasnovo globine le 11 cm. Quadro visio kopalnici omogoča prefinjeno visokotehnološko razpoloženje, hkrati pa predstavlja celoten ogrevalni sistem, grelec za brisače in ogledalo v enem.

Kontrolni zaslon na dotik ponuja pametne funkcije za varčevanje z električno energijo, vključno z izjemno natančnim nadzorom vašega udobja in želene temperature, samodejnim prilagajanjem porabe električne energije in tedenskim programiranjem, ki omogoča da se radiator prilagodi vašemu življenjskemu tempu.

Prednosti: 

  • Dve moči ogrevanja (1000 W / 1800 W
  • Radiator ima na sprednji strani integrirano ogledalo
  • Izjemno tanek, zato zavzame minimalno prostora
  • Kljub ventilatorju deluje zelo tiho

Uporaba: Idealen za kopalnice vseh velikosti, kjer je potrebno hitro in učinkovito ogrevanje. Lahko aw uporablja tudi v manjših hodnikih ali pralnicah, kjer je potrebna dodatna toplota in zaščita pred vlago.

Električni radiatorji

Zaradi vse večje zaskrbljenosti glede energetske učinkovitosti in vpliva na okolje se vse več lastnikov stanovanj obrača k električnim radiatorjem. Njihova glavna prednost je da so visoko energetsko učinkoviti. Skoraj 100 % porabljene električne energije pretvarjajo v toploto, kar zagotavlja minimalno izgubo energije. So odlični za prostore, ki se jih ne ogreva stalno, saj se hitro segrejejo.

GLAMOX električni panelni radiator H30

GLAMOX električni panelni radiator H30

Inovativna linija radiatorjev Glamox H30 je sodobne oblike, ozkih linij in visoke stopnje uporabnosti, zato se lahko prilagaja različnim interierjem, hkrati pa zagotavlja udobno toplino doma. Zasnovan za manjše prostore, kjer želimo hitro segrevanje. Je okolju prijazen in energijsko varčen.

Prednosti: 

  • Nizkotemperaturni grelec ne izsušuje zraka v prostoru.
  • Zagotavlja zdravo notranjo klimo brez izgorevanja prahu
  • Enostaven nadzor temperature s funkcijskimi tipkami
  • Električna energija se porablja samo takrat, ko je potrebno
  • Enostavna montaža in čiščenje

Uporaba:  Primeren za manjše prostore, kot so spalnice, kopalnice, hodniki ali manjše pisarne, kjer je potrebna nizka, a konstantna toplotna moč.

VAILLANT električni stenski radiator eloMENT VER 100/5

VAILLANT električni stenski radiator eloMENT VER 100/5

Vaillant električni radiator omogočajo preprost način uravnavanja temperature in ogrevanja prostorov, ki jih je potrebno le občasno ogrevati. S svojo močjo 1000 W je primeren za hitro in enakomerno segrevanje manjših sob. Ima elektronski termostat in omogoča enostavno nastavitev želene toplote, kar povečuje energetsko učinkovitost in udobje. Poleg tega ima tudi vgrajen je tudi detektor odprtega okna - v tem primeru radiator samodejno preklopi na način delovanja ''zaščita pred zmrzaljo”.

Prednosti: 

  • Enostavna stenska montaža za prostore z omejenim prostorom
  • Preprost in moderen videz
  • Hitro segrevanje z močjo 1000 W
  • Vgrajena zaščita pred pregrevanjem in pred zmrzaljo

Uporaba: Primeren za manjše prostore, kot so spalnice, kopalnice, pisarne ali hodniki, kjer želite hitro ogreti prostor in pri tem prihraniti prostor.

Pravilen radiator vam bo zagotovil ne le toploto, ampak tudi varčnost in udobje v vašem domu.